- Szükséges eszközök:
8 x 8-as tepsi
Sütőpapír
Edények
Spatula
Mérleg és mérő eszközök - Piskótához:
115g Sótlan vaj
200g porcukor
2 tojás „M”-es
1.5 teáskanál vörös ételfesték
2 teáskanál vanília kivonat
Csipet só
110g Bl55 liszt + 3 evőkanál holland kakaópor - Krémhez:
110g tejföl
1 tojás
67g porcukor
- Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és egy 8 x 8-as tepsit minden oldalról béleljünk ki sütőpapírral. Tegyük félre.
- Egy közepes tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a porcukrot. Keverje össze, amíg fényes nem lesz.
- Adjuk hozzá a tojásokat, és addig verjük, amíg emulgeálódik és kissé habos lesz, kb. 2 percig. Ettől lesz szép repedezett a teteje.
- Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és az ételfestéket, és keverje össze, hogy egyenletesen eloszlassa.
- Adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sót (egy tálban előzőleg keverd össze), és keverje addig, amíg össze nem keveredik, és nem maradnak lisztcsíkok.
- Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, egyenletes rétegben eloszlatva.
- Ezután készítse el a tejfölös örvényt. Keverje össze az összes hozzávalót egy keverőtálban, és keverje össze, amíg sima és krémes lesz.
- Csepegtesse a krémsajtos keveréket nagy pöttyökben a vörös bársony brownie tészta tetejére. Egy vajkéssel készítsen nagy örvényeket.
- Süssük 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt kés tisztán ki nem jön. Hagyja kihűlni, mielőtt felszeleteli 9 hatalmas brownie-ra vagy 16 kisebbre!