Vörös bársony brownie

5
(1)

  • Szükséges eszközök:
    8 x 8-as tepsi
    Sütőpapír
    Edények
    Spatula
    Mérleg és mérő eszközök
  • Piskótához:
    115g Sótlan vaj
    200g porcukor
    2 tojás „M”-es
    1.5 teáskanál vörös ételfesték
    2 teáskanál vanília kivonat
    Csipet só
    110g Bl55 liszt + 3 evőkanál holland kakaópor
  • Krémhez:
    110g tejföl
    1 tojás
    67g porcukor
  • Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és egy 8 x 8-as tepsit minden oldalról béleljünk ki sütőpapírral. Tegyük félre.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze az olvasztott vajat és a porcukrot. Keverje össze, amíg fényes nem lesz.
  3. Adjuk hozzá a tojásokat, és addig verjük, amíg emulgeálódik és kissé habos lesz, kb. 2 percig. Ettől lesz szép repedezett a teteje.
  4. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és az ételfestéket, és keverje össze, hogy egyenletesen eloszlassa.
  5. Adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sót (egy tálban előzőleg keverd össze), és keverje addig, amíg össze nem keveredik, és nem maradnak lisztcsíkok.
  6. Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, egyenletes rétegben eloszlatva.
  7. Ezután készítse el a tejfölös örvényt. Keverje össze az összes hozzávalót egy keverőtálban, és keverje össze, amíg sima és krémes lesz.
  8. Csepegtesse a krémsajtos keveréket nagy pöttyökben a vörös bársony brownie tészta tetejére. Egy vajkéssel készítsen nagy örvényeket.
  9. Süssük 30-35 percig, vagy amíg a közepébe szúrt kés tisztán ki nem jön. Hagyja kihűlni, mielőtt felszeleteli 9 hatalmas brownie-ra vagy 16 kisebbre!

Értékelés

Nyomj a csillagokra az értékelésért

Átlagos értékelés 5 / 5. Eddigi értékelések 1

Még nem értékelt, légy az első aki értékeli

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük